Soorten zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen gaat kopen zijn er verschillende soorten panelen waar u uit kunt kiezen:

  • monokristallijn zonnepanelen
  • polykristallijn zonnepanelen
  • dunne film zonnepanelen

De monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen hebben veel overeenkomsten, maar hebben een ander productieproces. Hierdoor zijn de polykristallijn zonnepanelen, te herkennen aan de blauw/paarse kleur, goedkoper om te kopen, maar bieden ze ook een lager rendement in vergelijking met de monokristallijn panelen, herkenbaar aan de zwarte kleur. De verschillen in prijs en rendement worden echter steeds kleiner.
De dunne film zonnepanelen zijn goedkoop in aanschaf, maar bieden ook een laag rendement. Hierdoor zijn deze zonnepanelen nog niet populair.

Naast het kiezen van de soort zonnepaneel, kunt u ook kiezen voor het vermogen van de zonnepaneel. Het vermogen geeft de maximale opbrengst van een zonnepaneel aan. Het meest gekozen vermogen van een zonnepaneel is 250 Wp. De keuze voor het vermogen van de zonnepaneel kunt u onder andere laten afhangen van de grootte van uw dak. Heeft u weinig ruimte? Dan is het verstandig zonnepanelen met een hoog vermogen te kopen, zodat u met weinig zonnepanelen alsnog veel energie kunt opwekken.

Spring naar werkbalk